7412 Кондитер

На базі неповної загальної освіти (9 кл)

  • 7412 Кондитер
  • Професія

    7412 Кондитер

  • Кваліфікація

    3 розряд

Строк навчання

3 роки


Буде знати:

  • асортимент, рецептури і технологію виготовляння простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до якості;

  • ґатунок борошна, його хлібопекарські якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладними поєднанням фарб;

  • техніку і способи оздоблення виробів помадкою, марципаном, шоколадом, кремом;

  • режим і тривалість випікання (смаження) виробів;

  • правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;

  • правила роботи підприємств харчування;

  • санітарні правила для підприємств харчування;

  • основи раціональної організації робочих місць;

  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни

Буде вміти:

  • готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива).

  • виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів;

  • готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи.

  • оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо.

  • передавати на гартування вироби з морозива.

  • випікати (смажити) вироби.

  • визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати

7412 Кондитер повинен:

  • раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

  • дотримуватись норм технологічного процесу;

  • не допускати браку в роботі;

  • знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

  • використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

  • знати основи інформаційних технологій

Сфера професійного використання випускника:

Виробництво інших харчових продуктів. Виробництво хліба, хлібобулочних виробів; виробництво сухарів, печива, пирогів, тістечок з тривалим терміном зберігання

Повернутися до розділу