7412 Кондитер
3 розряд
Строк навчання
3 роки
асортимент, рецептури і технологію виготовляння простих тортів, тістечок, поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до якості;
ґатунок борошна, його хлібопекарські якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладними поєднанням фарб;
техніку і способи оздоблення виробів помадкою, марципаном, шоколадом, кремом;
режим і тривалість випікання (смаження) виробів;
правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
правила роботи підприємств харчування;
санітарні правила для підприємств харчування;
основи раціональної організації робочих місць;
готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива).
виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів;
готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи.
оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо.
передавати на гартування вироби з морозива.
випікати (смажити) вироби.
раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
дотримуватись норм технологічного процесу;
не допускати браку в роботі;
знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);